En ny bild upphängd på kylskåpet

Jag rensade jobb-datorn häromdagen, och allt onödigt slängdes. Men innan dess skrev jag ut en del – bilder bland annat – och sparade på usb-stickor och annat till privat bruk.

En bild gav mig tårar i ögonen.

Det är bilden på Exet mellan sina söner. Han sitter på sin sjukhussäng med slang i näsan. Han ser glad ut. Trött, sliten men glad. Brorsorna är också glada. Vi hade skyndat oss hem från Sverige, kört 120 mil, med andan lite i halsen, åkt upp till tjugotredje våningen på sjukhuset och väntat oss hitta en sjuk, svag och trött pappa. Men han var som vanligt – fast trött förstås. Glad och skämtandes. Lyssnade på våra berättelser och hälsningar från Sverige.

Inte visste vi då att det var de sista bilderna på honom medan han levde. Inte visste vi då att han två dygn senare skulle ligga medvetslös i över en vecka tills han inte orkade mer.

För dem som vill se så kommer bilden i ett annat inlägg, bakom lösenord.

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

2 reaktioner till “En ny bild upphängd på kylskåpet”

  1. Ibland är det tur att man inget vet om morgondagen. Och att man har förmånen att få de där minnesbilderna som är tagna på rätt ögonblick. Som säger så otroligt mycket mer än många ord.

    Gilla

    1. Sant. Skönt att slippa veta vad morgondagen bringar – det blir som det blir och efteråt kan man vara så himla klok… *host* Minnesbilderna sparas i hjärtat. Ibland har man tur med fotograferingen.

      Gilla

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s