Det finns faktiskt inga dåliga väder

Dimman har lagt en fuktig matta över Hönsgården med omnejd, och det till och med luktar grått ute. Löven skiner grön-gul-glänsande våta. Minsta vindpust gör att tunga droppar faller mot jorden och man tittar upp, lite förvånad, över det plötsliga regnandet. Trots smådropparna överraskas man.

I detta väder drar jag på mig träningskläderna. Hittar vantar och mössa. Inser att om en och en halv timme är man ändå dyblöt – både inifrån och utifrån – så det gör inte så mycket att vantar och skor är skitiga.

Tillsammans med långa träningskompisen åker vi till skogen och träffar trettio andra tokiga träningskompisar. Till en början småfrusna och huttrandes, men eftersom timmen skrider fram allt mer glada, energiska och sprudlande.

Vi började med att springa en uppvärmningsrunda. En lång. Över två kilometer – det hör inte till vanligheterna.

Sen presenterades vi för programmet. Parjobb, eller trippeljobb. Vi var tre i min grupp att dela på hundra repetitioner av kettlebell swing, armhävningar, russian twist, atomic situps, burpees, squats och box jumps. Och varje gång vi var färdiga med en omgång övningar så sprang vi fyrahundra meter innan det var dags för nästa övning.

Kanonrolig träning! Ens partner(s) var med en och peppade, och sen piskades man av varann till att hålla tempo under löprundan. Och folk jobbade hårt!

Åh, så jag älskar den här formen för träning. Det är hårt och jobbigt men fantastiskt roligt. Hur många gånger har jag inte konstaterat – på hemvägen – att det här är världens bästa huvudvärkstablett?

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s