efter en dag full med mat följer en dag full med…

…ingenting.

Och det är rätt skönt.

Några promenader med hundarna. I solskenet!?!?! Prat i telefon med systrarna. Lite matlagningsfixerier.

Förberedelser inför morgondagen, när jag ska springa ett lopp tillsammans med 3 av träningskompisarna och sen träffa Maria ”under uret”. Ska bli roligt!

Gårdagen var också rolig. Och synnerligen vällyckad. Men alldeles för mycket mat.

Vi började med en svensk ”brunch” på julbord när Väninnan och hennes dotter kom. Övermätta och tämligen belåtna gick vi långpromenad till kyrkan och kyrkogården och la en krans på Exets grav. Det var det enda som var helt åt helskotta fel på hela dagen. Det är fel att gå till en sten. Alldeles fel. Han får faktiskt lov att komma tillbaka nu. Det räcker så här. ”Aldrig mer” är för länge. Det kändes i hjärtat att se brorsorna vid graven. Och hundarna som – gudskelov – är alldeles som de brukar och förstår absolut ingenting.

Trötta kom vi hem. Satte oss i soffan, drack kaffe och slöade. Såg två omgångar Kalle Anka – jo, för den svenska versionen är klockan tre och den danska klockan fyra. Och vi var så mätta att den danska julmaten inte lockade förrän närmare sju-åtta snåret.

Men då blev det julmat. Gås blev det, och gott var det.

Innan risalamande till efterrätt tog vi julklappsutdelningen.

”Allt du önskar ska du få” – det tror jag banne mig att vi fick också, allihop. Alla var nöjda. Det var roligt att få och roligt att ge.

Och roligast att ha en jul där ingenting är ”som det brukar” utan det ges rum och plats åt flexibilitet och påhittighet och nya traditioner. Det är andra gången Väninnan och jag firar jul ihop, men inte den sista. Det här gör vi om, det är alldeles säkert.

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

One thought on “efter en dag full med mat följer en dag full med…”

  1. Jag tycker att just hur man firar jul inte behöver vara skrivet i sten. Det bästa är när man hittar nya vägar som passar livet bättre.

    Gilla

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s