Fem och en halv timme senare

Att nånting som ser så löjligt enkelt ut kan vara så jäkla svårt.

Men nu ska jag öva. Tio minuter om dagen. Börjar imorgon.

Pose running eller ”plattfotslöpning”

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

18 reaktioner till “Fem och en halv timme senare”

 1. Köp ett par tåskor och problemet är löst. Eller så får du springa barfota fast det kanske är lite kallt nu? Ju mer uppbyggda skor du har ju svårare är det att få ett naturligt steg.

  Gilla

  1. Jag har sprungit i ”platta” skor i över ett år nu – alltså precis som fivefingers bara utan tårna. Ändå gör jag en perfekt hällandning vid vartenda steg, så den teorin håller inte på mig i alla fall.
   Det är en helt annan teknik att landa på hela foten, en helt annat sätt att springa på. ”Schwungen” ligger inte i att sträcka på framfoten men att böja bakfoten, så att säga. Och svårt är det att lära.

   Gilla

   1. Oj, gör det inte ont då? Jag kan bara springa som man gör barfota så den stilen passar mig perfekt så jag utgick lite naivt att det kom per automatik när dämpning saknades för att det gör för ont annars

    Gilla

    1. Löpcoachens teori var att jag har sprungit ännu mer på hälen förut, i ”vanliga” skor, och att jag naivt har känt det som om jag sprang på tårna. Men jag har bildbevis – jag springer INTE på helfot men på hälarna. Fast inte nu längre – sen igår har jag en ny stil! 🙂

     Gilla

      1. Inte än. Det kommer kanske. Han varnade för vaden, akillessenan och fotvalvet, men förhoppningsvis tar jag det så lugnt att skador inte ”hinner med” . Det är också meningen att det här sättet att springa ska göra att man helt undgår skador.

       Gilla

 2. Jag gick en löpkurs som min box anordnade, men jag har inte riktigt kunnat anamma löpstilen, tyvärr. Mitt syfte var egentligen att få upp lite löpare, programmet var väldigt varierat, själva tekniken kom i andra hand. Kanske testar jag till våren igen.

  Gilla

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s