Nöjd och med sex mil i benen

Segelklubbsvännerna möttes idag, enligt traditionen. Det var min tur att arrangera, och det är alltid spännande hur det blir med vädret. Passar den planerade aktiviteten till väderleken, eller ska vi hitta på en plan B?

Det behövdes inte nån plan B idag.

Vi samlades vid tågstationen, och alla cyklister (en nyopererad medlem av sällskapet körde bil – och hon fick med sig all mat. Perfekt, så slapp vi andra släpa!) gav sig av västerut. Längs cykelstigar, igenom villakvarter och ut på de små landsvägarna. Mot Roskilde.

Vi höll ett litet pitstop i ett naturreservat vid en sjö. Solen bakade ner på oss, och trots den något kyliga vinden var det helt ok att bara ha en tunn tränings-tshirt på. Och solkräm!

Väl framme i Roskilde (väntandes ett par ställen på förtruppen, som trodde att de visste vägen, men det gjorde de inte 🙂 ) slog vi oss ner på en grön gräsmatta vid hamnen, och dukade upp en lunch. Gröna sallader, kycklingfiléer, bröd, gazpacho, potatis-sparris-sallad, och en rabarberpaj med vispgrädde till efterrätt. Jag hade en flaska bubbel med, andra hade vitt vin. Och kaffe förstås.

I ett par timmar låg vi på filtarna, pratandes och skrattandes. Det är från filtkanten att bilden är tagen i förra inlägget. Vikingaskeppen seglade förbi, solen smekte våra vinterbleka kroppar och alla andades värme och en snar sommar. Härligt!!!

Så småningom var det dags att bege oss hemåt. Väninnan, hennes son och jag packade bagaget på cyklarna och begav oss hemåt, över backar och den här gången med solen i ryggen, inte så många pitstop och i god, jämn fart. De andra tog tåg och bil.

Hem kom jag efter att ha cyklat sex mil. Inte så trött som jag trodde, men benen är ganska glada att jag inte ska träna imorgon! 🙂

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

3 reaktioner till “Nöjd och med sex mil i benen”

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s