Gammal Tant gör så gott hon kan

Tja”, säger Farbror Verkstad. ”Nu har de haft henne till prov-genomgång hos bilprovningen utan att det kostar dig nånting. Det är en hel del som ska fixas men jag kan göra det för ungefär tiotusen. Vad säger du till det?

Tiotusen? Och så fixar du henne så hon kör i två år till?” säger jag skeptiskt och Farbror Verkstad försäkrar att så illa är det faktiskt inte, hon kör fint i två år till, min härliga Tant Fjant. Och tiotusen är billigare än en ny bil. Och två år är två år.

Tant Fjant är en Fiat Marea stationcar, om någon undrar. Som har arton år på nacken nu.

kopia-tant-fjant

Jo, jag vet att hon har sina skavanker och nycker. Varningslamporna för handbroms och ABS lyser närmast konstant, fast både handbroms och ABS fungerar fint. Bakluckan kan inte öppnas, inte om vintern åtminstone. Air-condition har hon, men den ska stängas av när man startat bilen och sättas igång igen, annars fungerar den inte. Lyktor ska ibland slås på för att fungera. Handskfacket kan inte stängas – inte utan rätt ordentligt våldsam behandling.

Men till hennes charm hör att hon är okomplicerad. WYSIWYG, som det heter. What You See Is What You Get. Plats har hon. Mycket plats. Och till de roliga detaljerna hör inbrottssäkringen, den ofrivilliga. Hon har kassettdäck. Som i musikkassetter – minns nån dem? Vilken biltjyv ids offra energi på att bryta sig in i en bil som inte har stereo? 😀

Och med det lilla jag kör nu, efter att jag börjat jobba i stan, så är hon svårslagen ekonomiskt.

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

2 reaktioner till “Gammal Tant gör så gott hon kan”

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s