Ljus i det politiska mörkret

Jag brukar inte tycka till om politik, dansk politik i synnerhet och speciellt vår udlændingeminister, stolpskottet Inger Støjberg, som må vara det lägsta av lågt man kan komma i invandrarpolitiska sammanhang.

För en tid sedan blev hon fotograferad med en tårta som hon arrangerat som firande i anledning av sin 50’e stramning av invandrarpolitiken. Snacka om dålig smak.

Stormen som följde var obeskrivlig. Många, många ifrågasätter henne som minister. En reaktion var bland annat att ordförande i danska Röda Korset stoltserade på bild med en tårta, med bildtexten:

I 6 år har vores nødhjælpere i Syrien hjulpet 2,45 millioner mennesker. DET skal fejres!
SMS ___ til xxxx og støt med 50 kr

Röda Korset fick in en halv miljon kronor.

Nu gör tanten det igen. Ett TV-inslag nyligen om illegal invandring fick Inger Støjberg att reagera, och hon säger i en TV2 intervju:

Jeg vil faktisk også opfordre helt almindelige danskere til, at når de for eksempel er inde på deres pizzeria og synes, at der er noget underligt med det baglokale, fordi der går mange rundt, der ikke taler dansk overhovedet, at man jo så også selv kontakte myndighederne, fordi det er en utopi at tro, at politiet kan komme i et hvert baglokale i Danmark.

Nu kommer det roliga, det som gör att jag trots alla dessa stolpskott till invandringsfientliga människor älskar att bo i det här landet och står ut. Humorn.

Att anmäla (någon) – anmelde – ordet betyder också att recensera.

Så nu är Danmarks mest använda hashtagg på Twitter #anmelddinpizzabager och här svämmar det över av recensioner. Massor med stjärnor och beröm delas ut, och få spår är att finna av den effekt ministern önskade; att man ska ange illegala invandrare.

Heja Danmark. Så länge humorn finns så står jag ut.

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

3 reaktioner till “Ljus i det politiska mörkret”

    1. Typiskt att de missade ordvitsen. Det är ju det som är det roliga – och som förklarar varför det plötsligt blev så populärt att ”anmelde” (anmäla/recensera) sin pizzeria. 🙂

      Gilla

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s