Det finns hopp för de unga

Min vikarietränares son, 14 år gammal, har precis varit i både radio och TV. Det börjar med att han intervjuar en journalist som är värd för en hårdrocks-radiokanal. Temat för intervjun är mobbning och hårdrock, och under samtalet kryper det fram att pojken har varit mobboffer i halva sitt liv, sen han var sju år gammal, på grund av sin musiksmak. Ungen imponerar så mycket på journalisten att han nämner det för journalistkollegor på TV. De nappar direkt och drar in killen i TV-soffan, tillsammans med pappa  vikarietränaren.

Så där sitter han i bästa sändningstid och pratar mobbning och metal-musik.

Dagen efter, i skolan, får han idel ursäkter från sina klasskamrater och andra, som kommit med tråk-kommentarer igenom åren. ”Oskyldiga” ord som har tagit hårt på honom – men ändå – ändå! – är han igång med att arrangera sin egen metalrock festival i sin lilla by till sommaren. Han har fått ett belopp av kommunen, diverse band ställer upp, liksom pappa och hans kompisar.

Vilken unge.

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s