Maskinälskargrannen

Eller ”han-som-älskar-alla-jävla-maskiner-som-helst-ska-väsnas-mest-möjligt-och-alltid-vara-igång-på-en-helg-i-strålande-sol-grannen” är igång igen.

Favoritgrannen och jag har enats om att alla hans maskiner kan få kortslutning och dö. Nu.

Han har maskiner till allt.

Där vi andra tycker att trädgårdens storlek är lagom stor till att orka ta löven med en vanlig räfsa så har han en dammsugare.

Gudskelov har han inte nån (maskindriven 🙂 ) gräsklippare eftersom han har blommor och träd i hela sin trädgård, men en maskindriven häcksax och allt vad som ska till för att klippa och ansa är naturligtvis maskiner.

Han putsar alla trädgårdsmöblerna med slipmaskin – vartenda år. En stor slipmaskin, inte en sån där i normalstorlek som ”alla” har.

Och han målar med maskin, nån slags sprutmojäng.

Han har en högtrycksspolare till att rensa terrasserna.

Han har själv handborrat ett giganthål i väggen ovanför de två sovrummen (där vinden är) och därmed kunnat montera in en extra trappa och få ett – faktiskt två – extra rum. Som han borrat och spikat och hamrat och sågat och skruvat – åh, som han skruvat (med betongborr först, naturligtvis) – i flera månader.

Han borrar fortfarande minst en dag om månaden – hela dagen.

Första sommaren vi bodde här låg han i två-tre månader – varenda dag hela sommaren – med en (slö) skärmaskin och skar stenar som han byggde en gång igenom trädgården med. Slipdammet låg som en matta över alla våra andras trädgårdar, och att låta småbarnen sova eller leka ute på trädgårdssidan den sommaren gick helt enkelt inte.

Nu är han igång med en maskin som väsnas såpass att jag får hörselskador av hörlurarna när jag försöker höra ljudbok i trädgården. Jag har gett upp. Gick över och frågade om det skulle ta hela dagen eller om det fanns en chans att man kan få sova ostört i trädgården – jag har bara sovit i tre timmar nånting i natt.

Men frun sa att nu har de väntat hela morgonen på att komma igång – nu är det dags att få jobbet gjort.

Tack för det. *inte*

Och nej, jag blir inte på så himla tolerant humör när jag har gått och vaktat snorfulla 16åringar hela jävla natten. Hans unge också, fast om rätt ska vara rätt så var hon absolut inte snorfull. Långt ifrån. Fast hon försökte låtsas lite för att passa in bland de andra.

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

5 reaktioner till “Maskinälskargrannen”

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s