One of those days…

Det är en sån där dag – när jag struntar i att begränsa sockerkonsumtionen och istället dricker varm choklad om eftermiddagen för att få snabb energi och bensin till hjärnan.

Jag har sovit uruselt. Trodde annars att lördagsnattens trötthet skulle spilla ifrån sig till gårdagen också (så mycket fick jag trots allt inte sovit söndag-måndag) men tji fick jag, jag låg och vred mig som en mask och kunde inte somna. Trots två meditationsapp-sessioner med avslappning som fokus och en hel massa lästa kapitel i en riktigt tråkig bok.

Vore det inte för att jag hade en date med den Skäggige idag så hade jag kunnat bli frestad att vara hemma sjuk, bara för att få sovit.

Nu gjorde jag inte det – blev hemma alltså – utan kom iväg och tur var väl det.

Lite ont i höften hade jag tyckte jag – vilket visade sig vara korsbenet som halkat skevt och gjorde ont. Nu sitter det på plats igen och musklerna är genomarbetade, liksom nacken och axlarna är det.

Och vi pratade om stora ting och små, och jag fick formulerat det i ord som jag tänkt så många gånger; att jag är honom evigt tacksam för att han pratar med min kropp istället för med min hjärna. Han behöver inte ord, han märker hur jag mår och har det. Att jag reagerar fysiskt på så oerhört många fler saker än jag är medveten om, låser fast kroppen och sen sitter både kropp och knopp fast.

Jag må förtvivla ibland, men det är mig förlåtet. Det går framåt med lilla mig. Det gör det. Gudskelov.

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

6 reaktioner till “One of those days…”

  1. Jag gillar f. ö det där med att gå runt på företaget och prata med dom anställda ist för att fråga chefen hur det går. Det är en bra filosofi. Och nu hänvisar jag till ditt gamla inlägg som du länkar till

    Gilla

    1. Ja, jag gillar bilden. Och den stämmer på pricken med den Skäggiges behandlingar. ”Hur har du det med … ” kan han fråga och om jag säger nånting i stil med att ”det är ok” så trycker han på kroppen exakt där känslan sitter fastlåst och säger torrt ”ja, det märker jag ju här”

      Liked by 2 people

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s