På väg mot värmen

Imorgon är jag på väg till Lanzarote.

En veckas träning, i värme och sol. Underbart – speciellt som gråvädersregnet här har tilltagit betrakligt de senaste dagarna.

Det vore också underbart om kroppen var i toppform.

Det är den inte.

Den vanliga axeln gör ont – i perioder – och likaså höften. Nacken ska vi inte tala om. Fast det ska vi ändå – i eftermiddag ska den och resten av kroppen tala med den Skäggige. Det känns som att gå till tandläkaren; jag vill bara ha det överstökat. Jag vet att jag mår bättre efteråt – men den här gången vill jag prata med honom om just det där; ”efteråt”.

Jag kan ju inte ränna där resten av livet.

Jag känner mig som en misslyckad fjant som gladeligen stoppar tid och pengar i ett stort svart hål men fortsätter med samma problem som jag hela tiden haft. Det som varit en enorm hjälp och lättnad länge är nu nånting som jag skäms lite för. Dumt kanske. Men lika fjantigt är det att fortsätta gå i terapi.

Snacka om höjden av i-landsproblem.

Men liksom det var en process att börja hos den Skäggige är det också en process att sluta.

Akupunktur är nästa steg. Tror jag. Om jag vågar. (Har jag sagt det förut?) Eller ska jag verkligen acceptera att jag har en kropp som gör ont, lite så där ”till-husbehovs-ont?” För jag har ju inga smärtor att tala om. Egentligen. Om man jämför.

Jag kanske bara ska göra som jag brukar, egentligen. Bita ihop och köra på. Fast där har vi den Skäggige igen. Ingen som han kan lossna mina fastspända käkar och axlar, och säga med mjuk röst ”Du behöver inte slåss hela tiden – det är ett liv, inte en kamp. Och du ska bara vara där.

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

10 reaktioner till “På väg mot värmen”

   1. Du är ju annars rätt bra på att ta dig utanför komfortzonen både när det gäller träning o att gå till den skäggige 😀. Men nu har jag i alla fall sått ett frö 😘. Lanzarote låter som underbart oavsett flirtnivå 😀

    Gilla

 1. En vecka med träningsvännerna, så härligt! Lova att njuta i kvadrat, sedan kan vi väl boka in en helg och förgylla hösten tillsammans?
  Skäms inte, du har haft nytta av behandlingarna.

  Gilla

  1. Jag tänker njuta i kvadrat. Och svettas och träna, bada och skratta mycket.
   Sen ses vi. Promise.
   Och skämmigheten… Det är misslyckandet som gör att jag skäms lite. Tanken på att jag ”borde” varit på rätt väg, men bara känner mig fel. Och andra undrar varför jag fortsätter.

   Gilla

 2. Fast vad alla andra tycker spelar ju ingen roll. Det viktiga är vad du tycker. Fyller det en funktion så fortsätt. Fyller det ingen funktion så sluta. Bara du kan veta.

  Gilla

  1. Du har naturligtvis rätt, bara jag kan veta.
   Jag vet ju att kroppen fått det bättre sen jag börjat hos den Skäggige, och knoppen också.
   Nu har jag i alla fall två andra möjligheter; en massör/akupunktör och en yogalärare/personlig tränare. Jag har en vecka att fundera i tillsammans med träningskompisar, som kan hjälpa med goda råd. Känns bra.

   Gilla

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s