Akupunktur-premiär

Tider hos jobbets fysioterapeuter är svåra att få, så när en kollega plötsligt kommer i tankar om att jag nog borde vara med till ett möte – som visar sig ligga samtidigt som tiden hos fysioterapeuten – så väljer jag att prioritera mig själv, och struntar i mötet.

Shit happens. Det andra inte vet behöver jag inte berätta för dem.

Hos den isländska fys’en pratar vi om hälsa och symptomer i ungefär tio minuter en kvart, och sen lägger jag mig på bänken och hon känner på nacke och axlar och konstaterar att det kan akupunktur nog hjälpa på.

Tio minuter och två nålar senare har mitt ont gått ner från 4-5 på smärtskalan till en nolla.

Vi ska nog vara onda vid dig på det mjuka sättet” säger isländskan och ber mig komma två gånger nästa vecka. ”Och vi ska ta tag i den där andra axeln också, vänta bara

Samtidigt tipsar hon om en kollega som jobbar annorlunda, med en form för massage på magen. ”Folk som provat det säger att det hjälper otroligt på sömn, stress och oro” säger hon och jag noterar hans namn i minnet och tänker att det kan jag prova också.

Jobbets fysioterapi är gratis, och jag som tänkt testa akupunktur länge (ivrigt påhejad av pys!) har äntligen kommit igång.

Hur det kändes? Inte alls. En liten punktsmärta som fort gick över. En värme i området när nålarna satt (axel och hand), och efter ett tag ett ”sitrende” (danskt ord – är det ”darrande” jag letar efter?) i området runt nålen. Efteråt har axeln sjunkit ner flera centimeter känns det som. Muskeln är lika hård, men känslan är annorlunda. Världen snurrar runt ett varv när jag reser mig upp till sittandes, och jag är törstig. Men jag överlevde 🙂 och har två behandlingar till bokade.

Nu kör vi.

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

En tanke på “Akupunktur-premiär”

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s