Samtal mitt i natten

Klockan tre på natten ringer telefonen och jag stirrar förvirrat på den. Lillebror?! Nu?

Panik!!!!!! Men lugn. Lugn!

Jag tog telefonen.

Lillebror hade vaknat med mardröm, hjärtklappning och fått veta av flickvännen att han bett om konstiga saker. Nånting han inte alls kom ihåg att han gjort.

Han har haft influensa och feber de senaste par dagarna. Bott hos flickvännen som är lika sjuk hon. Feberfrossa kanske?

En liknande händelse inträffade medan han hade körtelfeber. Då vaknade han panikslagen och rusade in till sin Storebror mitt i natten, tände ljuset och väckte honom för att vara säker på att han levde.

”Jag ville bara veta vad man kan göra åt det här?” säger han.

Trött som jag är och adrenalinhög så säger jag nånting om att det knappast går att fixa nu, klockan tre om natten. Men att han nog ska ta och ringa läkaren när morgonen kommer. Eller ta tag i samma samtalscenter som Storebror fått tag i.

Vi pratade en ganska lång stund. Han lät lite lugnare när vi la på.

Kanske är det Exet som spökar. Kanske spökar han extra mycket nu – jag fick veta häromdagen att farfar har lungcancer (efter att han opererats och man tagit bort halva ena lungan) och ungarna vet alltför väl vad en cancerdiagnos kan innebära.

Snälla Exet, snälla pappa, snälla ungarnas gammelfarmor. Jag skulle önska att ni kunde slå ihop er och skapade en kokong åt våra unga killar. En mental kokong, smidig och flexibel, men stark nog att skydda dem mot livets kanter.

De behöver hjälp. De behöver hjälp och jag behöver stöd.

Jag drömmer om avlastning. Tänker på den korta tid jag fick som varannanhelgsmamma innan Exet fick epilepsi. Helger av vila och egentid.

Snart – alldeles för snart – flyttar de hemifrån och ”kan själva”. Storebror har ett och ett halvt år kvar i gymnasiet innan han är fri att hitta på precis nästan vad han vill.

Lillebror ska först bestämma vad han vill, men om ett och ett halvt år är han också 18 och rår sig själv på ett annat sätt än nu.

Då får jag egentid.
Då lär jag sucka och längta tillbaka.

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

3 reaktioner till “Samtal mitt i natten”

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s