Tro eller fakta? Om magnesium och svavel.

Fakta:

Jag hade kramp i vaderna emellanåt. Vaknade på nätterna ibland och kved och skrek. I flera dagar efter ett anfall satt en stenhård klump inuti vaden, immun mot alla (egna) massageförsök. Den Skäggige erbjöd en gång att ”fixa det” som han formulerar det, men jag lät honom inte. Det gjorde för ont.

Fakta:

Jag började äta magnesiumpiller. De nattliga krampanfallen upphörde. Inte nånting jag tänkte på alls, egentligen. Inte förrän nu, inatt.

Fakta:

Magnesiumpillren tog slut i helgen och jag hade inte köpt nya.

Fakta:

Inatt vaknade jag med kramp i vaden. Hela natten har jag sovit liksom på ärtan, med skräcken om att vakna en gång till med en vad som ett betongblock och den där smärtan som inte kan beskrivas, så ont gör det.

Tro:

Magnesiumpiller hjälper mig mot krampanfall om nätterna.

Inatt när jag kallsvettig låg i efterdyningarna av krampen (och Kommissarien hade övergett mig i sängen – ”En skrikande sängkamrat? Nej, där går gränsen” tänkte han och sov resten av natten i rummet bredvid) kom jag att tänka på att jag i flera månader nu inte har haft kramper och att jag under samma månader har använt magnesium; först då och då, utvärtes som olja, och sen varje dag, invärtes som piller.

Sammanhanget mellan magnesium och kramp må vara lite flummigt, kanske tro försätter berg, kanske inte. Imorse masserade jag vaden med magnesiumolja och jag tycker att det hjälpt. Känslan är annorlunda än den var inatt – å andra sidan har jag varit ute och rört på mig, så det kanske är naturligt att vaden är mjukare nu.

Men idag är det jag som går till affären och köper magnesiumpiller igen.

En annan sak som jag kan diskutera fakta eller tro, och där jag helt klart är ”frälst” och troende, är sambandet mellan MSM och stelhet.

Sedan i somras har jag ätit svavel – metylsulfonylmetan, förkortat MSM – och efter att ha trappat upp långsamt och landat på ”min” dos (1 1/2 krm om dagen) så är jag inte längre stel och otymplig i kroppen. Tidigare kunde jag vakna, stapplandes och stödjandes på trappräcket gå ner i köket, klä på mig och stolpa ut med hundarna medan jag försökte mjuka upp kroppens leder. En stund senare kände jag igen kroppen, den mjuknade och fungerade igen som den skulle.

Med MSM så har jag inte längre den känslan.

Kroppen fungerar, smidigare och mjukare än tidigare.

Efter träningen får jag träningsvärk ibland – då är det musklerna som protesterar – men det där hårda ”skalet” är borta, det skal som bindväven är. Det fungerar. Frälst är jag och dricker mitt pulver varje dag. Tvi som tusan smakar det, men två klunkar senare är det över.

Kanske är det tro, kanske inte. Men om känslan är bra när jag får i mig pulver och piller, så får det vara så. Oavsett vad läkarvetenskapen säger, om det är tro eller ej.

För mig är det fakta. 🙂

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

11 reaktioner till “Tro eller fakta? Om magnesium och svavel.”

 1. Jag har exakt samma erfarenhet som du av magnesiumpiller, tar de slut kommer krampen i vaden om natten som ett brev på posten. MSM tar jag också, just nu i kapsel för att slippa smaken. Men om man blandar med lite nyponpulver och låter det stå över natten bli inte smaken så illa 🙂

  Gilla

  1. ”Som ett brev på posten” – det talesättet fungerar inte i Danmark. Här kommer posten en gång i veckan, och knappt det… 😉
   Kul att du har samma erfarenhet, så är det inte bara jag som ”tror”.

   Liked by 1 person

   1. Hahaha, ja så är det nog i Sverige med snart med postutdelningen. Kanske egentligen inte helt fel med tanke på hur mycket energi det går åt till att dela ut post varje dag överallt.
    Då kanske man äntligen slapp pappersreklam också!

    Gilla

 2. Magnesium har jag tagit i flera år och testar sedan två veckor msm men tar 2 tsk per dag i vatten med 1000 mg c-vitamin (det ska tydligen bita bättre då) men eftersom jag har så många biverkningar så vet jag inte om det hjälper. Jag har inte blivit sämre iaf. Det är ett bra tecken. Men det smakar ju inget?

  Gilla

  1. Två teskedar??? Oj, det låter mycket tycker jag.
   Jag trappade upp långsamt eftersom jag kände av det i magen, rände på toa konstant. Var upp omkring en tesked men efter att ha pratat framför allt med min syster så trappade jag ner igen, hamnade på min nuvarande dos och går jag under den så märks det som en ”tyngre” kropp.
   Smaken? Beskt som blä, hur 17 klarar du av två teskedar? 😀

   Gilla

   1. Jag tycker inte det smakar något alls. Lite beskt men jag blandar det med c-vitamin. Läste att mindre doser än 5 gram är helt onödiga men jag började med kryddmått och har ökat. Det stod att om man har problem så är 1 tsk till 1 msk tre gånger om dagen lagom. Men om man mår bra och vill underhålla är 1 tsk ok

    Gilla

 3. På tal om smaken, ska man tro på det här? ”Smak?
  MSM Original pulver har en något besk/”bitter” smak. Smaken varierar mycket beroende på användarens pH-balans – Ju lägre pH, desto mer smakar MSM Original. Efter en tids (2 – 8 veckor) användning brukar den beska smaken inte märkas lika tydligt eftersom kroppens pH-balans är mer neutral.” http://www.msmse.com/information_om_msm/vanliga_fr%C3%A5gor_och_svar_om_msm.html

  Gilla

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s