Påsklov

Heter det påsklov när man inte går i skolan längre? Påsksemester kanske?

Hursomhelst, tre vardagar har jag såsat bort på väldigt få aktiviteter. Otroligt skönt. Hönsgården är ostädad men hundarna välpromenerade. Mina armar och axlar har träningsvärk efter mån- och onsdagens träningspass.

Vår pigga tränare gjorde ett fantastiskt roligt pass igår, lätt och överskådligt men kanske var det för att vi var så få (under 20) som det blev extra roligt. Ingen större trängsel vid TRX, ingen som ideligen sprang om en i uppförsbacken.

Passet – jogg nerför 100 meter trappa, efter ca 100 meter längs fotbollsplanen uppför en brant backe. Efter 100 meter  – 20 dips, sen jumping squats uppför en trappa med ca 20 trappsteg – tre gånger! – spring 100 meter till, 10 biceps curls i TRX, sen 10 crunches med fötterna i TRX handtagen. Nytt varv… Fortsätta i 25 minuter. Innan dess uppvärmning och sen magövningar och stretch.

Träningen håller aldrig påsklov. Det är skönt att alltid kunna räkna med att det är träning. Måndag, onsdag, lördag – nånting att hålla fast i och prioritera.

Igår ringde det några gånger till jobbtelefonen från ett mexikanskt telefonnummer. Eftersom vi får väldigt många spam-samtal så svarade jag inte, men jag kollade jobbmailen och det mest spännande som har hänt medan jag varit borta är ”the return of the … Secret Service”… OMG.

Secret Service, som ÄNTLIGEN gick i pension i slutet av januari, har nu återanställts. :-O Inte av Blixten, min chef, men av moderbolaget. Det betyder att min avdelning till viss grad måste samarbeta med Secret Service – eller faktiskt egentligen tvärtom, att han måste samarbeta med oss. Det ser jag INTE fram emot, men gudskelov är det mest Blixten och Butter (den kollega som anställdes istället för Secret Service) som står i front.

Hursomhelst är det inte nånting jag behöver bekymra mig om nu – jag har semester.

Ute blåser storm och det snöar. Gårdagens snö har nästan smält bort, men det verkar som om en ny laddning är på väg. Krokus, snödroppar och errantis kämpar, påskliljorna är på väg. Det är en lång seg kamp…

Dagens projekt är att hitta på påskrätter till gemensam påsklunch med Favoritgrannen och hennes familj. Att handla blir ett projekt; skärtorsdagen är röd dag i det här landet. Skiter det sig helt får jag väl dra en tur över Sundet?! 🙂 Om inte annat behöver jag handla både ost och messmör 😀

Fast innan jag kommer så långt måste jag veta vad jag ska trixa ihop. Nu ska här googlas.

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

En tanke på “Påsklov”

  1. Låter som du haft det väldigt bra. Ibland behöver man en längre paus från jobbet för att må bra även om man gillar sitt jobb.

    Gilla

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s