Taxi var god dröj

Lillebror och jag är ensamma hemma ikväll. Eller så länge det varar. Han ska över till flickvännen senare – när hon kommit hem från jobbet.

Just det var ett krux, visade det sig.

Tågen går inte mer än en gång i timmen just nu, ”och det är 50 minuter till nästa tåg” ringer hon och berättar för Lillebror.

Skulle jag kunna hämta henne och skjutsa dem hem till henne? frågar Lillebror mig.

Njae… säger jag – och tänker: var är hennes föräldrar i det här, och varför skulle det vara mitt problem att tågen inte går och hon inte kan komma hem?

Den här taxichauffören tänkte faktiskt ta sig en fredagskväll med en film av nåt slag, och i kvällens planer ingick inte att köra ett par tre mil gratistaxi…

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

9 reaktioner till “Taxi var god dröj”

 1. Jag undrar också var de andra föräldrarna är. Just idag har jag i alla fall haft två mammor som dubbelkollat att det var som ungarna sa att jag skulle hämta dem på Grönan ikväll. Fick med oss en extra unge också som bor här i krokarna.

  Liked by 1 person

 2. Jag har ofta undrat detsamma, var är andra föräldrar? När min stora var ”som värst” skjutsade och hämtade jag henne hela tiden, och fick alltid med mig andra ungar. Som dessutom ofta sov över. Aldrig ett telefonsamtal från någon förälder, aldrig en skymt av dem. Märkligt.

  Liked by 1 person

 3. De andra föräldrarna grillar med sina parvänner. Då är det praktiskt med ensamstående mammor med dåligt samvete som inte har något så speciellt för sig om kvällarna…
  Min mamma hämtade mig ingenstans när jag var ung. Fanns inget annat gick jag hem. Tänkte inte ens tanken att bli hämtad 🙄

  Liked by 2 people

 4. Att jag skjutsar och hämtar min egen unge må ju vara hänt. Det sker emellanåt – inte särskilt ofta – men att jag av en annan unge blir tillfrågad om jag kan skjutsa henne!?!?! Det förstår jag inte. Det är som sagt inte mitt problem.

  Gilla

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s