En sån helg, alltså

Efter att ha haft roligt hela fredagen för egen del vaknar jag till diverse kallduschar som tycks vara resten av helgen.

Farfar är inlagd igen, har varit sedan onsdag tydligen. Han har andnöd och mår allmänt risigt. Det har han gjort sen nån gång före jul förra året. In och ut på akut- och andra avdelningar. Sms från farmor igår med besked, och telefonsamtal i morse där hon berättade att han haft en dålig natt och mår ännu sämre. Jag sa att vi kommer förbi – ingen av ungarna var särskilt lyckliga över det – de är less på sjukhus och jag förstår dem så innerligt. Men det känns som om det är längesen vi sett farfar och jag vill inte riskera nånting. Hellre åka dit en kvart och så är det gjort.

Lillebror berättade igår att han skallats av en kille från skolan när de var till gymnasiefest i fredags. Överläppen fick en ordentlig invändig flänga, och fyra tänder gör ont. Snabbtelefonsamtal till en kompis, som är tandläkare. Inga tänder sitter löst, vi kan vänta tills på måndag, sa hon.

Och så nyss, Lillebror kommer ner i köket och säger godmorgon, och i nästa andetag berättar han att hans sprillans nya cykel stulits från stationen igår kväll. Tjolahopp. Det är väl femte eller sjätte gången vi fått cyklar stulna. Jag blir galen!!!

Så nu har jag nyss suttit och skrivit två rapporter till försäkringsbolaget vårt.

Jaja, fokuserar jag på eländen så hittar jag dem lätt. Då deppar jag över att mitt nytvättade golv redan har tassmärken. Att kroppen ömmar efter fredagens 9 km ”mud race” (det var roligt!) och träningen på militärbanan igår. Att bananflugorna verkar strunta i min goda fälla.

Äsch, nu skiter vi i det och här glada över att sjukvården har farfar i fokus. Att Lillebrors tänder inte verkar vara skadade. Att försäkringsbolaget täcker cykeln.

Resten är i-landsproblem.

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

2 reaktioner till “En sån helg, alltså”

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s