Upplevelser hos ögonläkaren

 1. .
  Kvinna på 50+ kommer in till ögonkliniken. Hinner knappt sätta sig förrän hennes namn ropas upp, och hon genomgår en förundersökning hos en sköterska, som säger ”Jag måste bara säga det här – vilka UNDERBARA byxor du har. Släng dem aldrig. Behåll dem. De blir bara snyggare med åren.
  .
  Kvinna på 50+ känner sig betydligt yngre än de 50+, ler glatt och tackar, och berättar att de där byxorna, de är minst 10 år gamla nu, och efter den senaste lappningen (osynligt gjord – i grenen) så bör de hålla 10 år till. Minst.
  .
 2. .
  Kvinna på 50+ kommer in till ögonläkaren, får tittat igenom ögat som ”blixtrat” lite knepigt ett tag. Men inga revor hittas på näthinnan, allt ser bra ut.
  Fast du bör nog få kollat ditt kolesteroltal”, säger ögonläkaren. ”Det är ovanligt att en kvinna i din ålder har så mycket ”moln” i ögat. Visst ser du en massa prickar, speciellt när det är ljust ute? Det kan ha med kolesterolhalten att göra. Du bör kolla upp det.
  .
  Kvinna på 50+ känner sig betydligt äldre än de 50+, protesterar lite lamt och säger att det minsann inte är så länge sen jag fick kollat kolesterol-talen och då var det absolut ingen som helst anledning till oro.

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

13 reaktioner till “Upplevelser hos ögonläkaren”

 1. Hm, kvinnan som hade hanhunden vi parade vår tik med för 12 år sedan i år bar skinnbyxor. Det är ju tjusigt och tydligen också praktiskt i ett novemberruggigt Jönköping där vi parade hundarna i en bekant till ”skinnbyxans” trädgård. (Vi fick inte gå in i huset med våra hundar för vi kunde ”störa” de hundarna som bodde där 🙄)
  Det var vad vi kallade hanhundsägarinnan efter den gången, ”skinnbyxan”

  Sådant är mitt förhållande till skinnbyxor 🤗

  För övrigt är typ alla mina kläder så gamla eller betydligt äldre 😝

  Gilla

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s