Det här blir en resa…

Jag har just kommit hem från en kurs, som kommer att bli första steget i ett nytt kapitel i livet.

Ett känslofyllt möte med 17 andra människor som jag – även om vi inte träffats förut (fast en av dem visade det sig att jag träffat massor med gånger – jag kände bara inte igen henne. Mer om det längre ner) – så hade vi massor gemensamt och skapade snabbt ett tryggt rum av svåra känslor, sorg och tårar där alla kände sig trygga.

En berättade om hur hennes dotter begått självmord.

Många hade mist sina livspartners – efter uppslitande sjukdom eller plötslig död.

Eller mist föräldrar. Eller syskon.

En ung man berättade hur han som 15-årig mist sin mor, och tre år senare miste sin far.

Inte ett öga var torrt.

Jag har – tillsammans med dessa 17 modiga människor – anmält mig som frivillig att sitta vid en ”sorg-telefon” som startar nästa år. Det kommer att bli svårt men fantastiskt. Efter två dagar på kurs så känner jag mig stärkt och vet – liksom jag visste det innan, men då utan att veta det jag vet nu – att jag kommer att klara det här, lära av det och växa.

Hon som jag träffat tidigare, och många gånger? Jo, det visade sig att hon bott i Hönsgårdens närhet, varit hundägare och att vi pratat med varann massor med gånger. Där kan man se vad andra sammanhang och inga hundar kan göra med människor. Vi kunde utan problem nämna varandras hundars namn… 😀

En annan soulmate jag mötte visade sig bo i samma område som Exet bodde i, och ha sin födelsedag dagen innan min.

Small world – man när man letar gemensamma plattformar med utgångspunkten att man ska ha igång en dialog, så är det lätt att hitta samtalsämnen – och när vi, som vi skulle – var i det svåra samtalets rum, så var det lätt att känna igen den andres känslor. Så har jag också haft det. Det där känner jag igen. Så och så gjorde det och det med mig.

Jag kommer att lära mig mycket av det här. Två gånger i månaden ska jag vara på telefonen/chatten. Det känns överkomligt – i alla fall just nu – och jag ser fram emot att komma igång.

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

5 reaktioner till “Det här blir en resa…”

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s