Ytterligare en ”hur göra”…

Knappt en vecka efter inbjudan till nyårsfest – som jag måste tacka nej till på grund av hundarna – så kommer ytterligare en inbjudan.

Till Kristi-Himmelsfärds-halloj – vi brukar ha en utflykt den dagen. Förra året var jag hos mamma och kunde inte vara med, så jag hade sett fram till nästa arrangemang.

Inbjudan började med ”som vi kommit överens om, så hålls nästa års arrangemang i Stockholm, där vi ska på Wasa museet” och jag kände – återigen – att jag blev trött och less.

Inte en enda kotte har nyst om att det blir en tur till Stockholm nästa gång.

Och jag åker inte till Stockholm i två dagar för att vara turist och gå på museum, oavsett om hela min danska vänskapskrets kommer med. Hade det varit Oslo eller nån annanstans, så hade det varit en annan sak. Men Stockholm? Åker jag till Stockholm så är det för att träffa vänner, eller för att jag är på väg upp till mamma.

Hursomhelst.

Jag bestämde mig för att inte spela Fröken Förnärmad, utan skrev att jag kanske kommer med över dagen men att jag inte övernattar på hotell utan antingen hos vänner eller i Uppsala (och så kan min mamma ha hundarna och jag kan vara där resten av helgen).

Dessutom bjöd jag hela gänget till glögg och lussekatter (tack Pys) i december.

Ödets ironi ville sig att den första som skrev att hon kom var den kvinna som envisas med att hålla nyårsfest i sitt hus, dit hon vet att jag inte kan komma med hundarna.

Så det blir nog en hemskt trevlig kväll… 😉 😀 Hon och jag kan ju sitta och prata om vilken trevlig nyårskväll de ska ha i glada vänners lag medan jag sitter ensam vid köksbordet med mitt glas vin och hundarna vid mina fötter…

Hahaha.

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

16 reaktioner till “Ytterligare en ”hur göra”…”

 1. Men lämnade du inte hundarna något år eller minns jag fel?
  Blir de mindre rädda om du är hemma?
  Mina hundar är Inter ödda för raketer. Men vår gamla var, vi hade henne inne med tv:n högt på.
  Här är ju inte så mycket smällande heller på landet.

  Knepigt när det blir sådär i ett vängäng, det händer ju lite titt som tätt… det förtar ju lite av det roliga med glöggkvällen, kanske hon kände sig lite skamsen och ville vara snabb att visa sig intresserad av att träffas….

  Blir hon inte allergisk hemma hos dig då?

  Gilla

  1. Jag som är allergisk kan klara mig 3-4 dagar (med medicinering) hos folk med hundar men om hundar kommer till mig blir deras allergener kvar hos mig och jag blir allergisk längre tid. Noterade det när dottern hade med sig hund till mig.

   Gilla

  2. Medan Exet levde kunde de vara hos honom, men det går ju inte längre. Det kanske är det du minns.
   Jag vet inte hur hon har det med allergi – bägge har varit hemma hos mig som jag minns det men det kan ju vara som Maria beskriver, att det går bra ett kort tag. Och mina hundar är ju också ”allergivänliga”(-re kanske man ska lägga till)

   Gilla

  1. Jag skulle utan problem kunna vara turist i Köpenhamn.
   Stockholm blir speciellt – där har jag så mycket folk som jag träffar så sällan men som jag skulle vilja passa på att träffa medan jag är där (dig till exempel!)

   Jag vet inte hur jag ska jämföra… Dig och Haparanda? Om det vore jag, och jag hade folk som jag gärna sett medan jag var där – och tog mig ända dit upp vilket inte händer så ofta – så skulle det kännas konstigt att turista, bo på hotell och gå runt i ett vängäng som jag kunde se hemma hur ofta jag ville.

   Hade det varit Oslo till exempel hade jag inte reagerat som jag gör nu.

   Gilla

  2. Tack för den Just så är det.
   Och jag tycker det är pinsamt att jag reagerar som jag gör och har inte minsta lust att förklara mig och visa att jag faktiskt bryr mig och blev ledsen.

   Gilla

 2. Jag tror att de har fått dig att känna dig utanför. Man gör samma planer för nyår fler år på raken så du inte kan delta, sen planerar de Sthlmsresa utan att du fått vara med i planeringen. Sånt kan jag också reagera på. Så jag tycker din reaktion är rimlig. Sen får man ju antingen backa eller kliva ur gemenskapen eller så får man ta upp det för diskussion o tala om vad du tycker.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för den Just så är det.
   Och jag tycker det är pinsamt att jag reagerar som jag gör och har inte minsta lust att förklara mig och visa att jag faktiskt bryr mig och blev ledsen.

   Gilla

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s