WYSIWYG eller ulv i fårakläder?

Det finns numera två kvinnor med hund som jag har otroligt svårt för här i Hönsgårdens omgivningar.

WYSIWYG varianten (eller ”what you see is what you get”) är den suraste j… kärring som finns med den mest folkilskna schäfer man kan tänka sig. Det finns INGEN som kan med dem. Hennes man är lika sur han. När jag ser dem så går jag över på andra sidan gatan, och när mina hundar ser dem så skäller de ursinnigt – på avstånd. För den är stor, schäfern. Och arg. Som tur är blir den hålld i kort koppel i stort sett alltid.

Den andra varianten är ulven i fårakläder. En kvinna vars hundar mina hundar älskar, och tvärtom. De leker fantastiskt tillsammans och vi brukar ha dem lösa alla fyra så de får rasa fritt. Denna kvinna visar sig vara en fullblodsrasist, och detta kom fram igår, när vi såg de två hus som kommunen har inrättat här i området åt flyktingar.

Ja, de jävla människorna skulle hem dit de kommer ifrån. Dem har jag inget till övers för. Låt dem bo i en pappkartong och ge våra äldre en ordentlig levnadsstandard istället” fräste hon.

Jag konstaterade torrt att det här behövde vi visst inte diskutera, för här är vi inte överens. Alls.

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

5 reaktioner till “WYSIWYG eller ulv i fårakläder?”

 1. Det är intressant det där men just rasister (jag tycker f.ö att du hade ett mycket bra svar där i bästa Ribbingstil!) för kan man tycka att dom är trevliga bortsett från deras åsikter? Får man tycka om sällskapet? Är det svart eller vitt? Jag funderar en del på det eftersom jag ser att en del av mina bekanta har åsikter som skiljer väldigt mycket från mina, människor som jag annars tyckt varit rätt så smarta.

  Gilla

  1. Nej, svart eller vitt är det inte, men jag ska då erkänna att jag blev ganska paff. ”Jag är fullblodsrasist” la hon själv till efter sitt utbrott, som om hon var tvungen att förklara sig…

   Det som jag inte kom till att göra i inlägget var att runda av – jag vet inte jag om jag tycker nästan det är skönare med WYSIWYG än med fårakläderna… Så är det liksom mer svart och vitt och jag får lugnt stoppa såna folk i ”idiot” kassen där jag tycker de hör hemma.

   Gilla

 2. Inte alla faller en på läppen och då får vi vara glada över att vi ändå har rätt så mycket utrymme här i den kalla nord så vi kan hålla avstånd till dem vi inte riktigt synkar med.
  Alla måste ju få finnas, men det är skönt om man slipper ha dem tätt intill.
  De som har åsikter man inte kan iddas höra är ju perfekt om det fungerar med den repliken du försökte dig på, men det blir svårt att föra vilken diskussion som helst när man vet vem som döljer sig bakom ”fårakläderna”
  Angående den ”arga” schäfern så vet man ju inte vad som är hönan eller ägget, de kanske är arga för att de inte lyckas skapa en relation med andra hundägare och det blir ju inte lättare när alla uppfattar dem som arga.
  Hunden är nog inte arg utan bara missförstådd och det är ju i förlängningen matte som inte lyckats hantera sin vovve till att bli en ”god medborgare”
  Det är ju ledsamt :/
  Vi hade ju en sådan dalmatiner till granne när vi bodde i stadshuset, som bet vår spaniel och efter det hatade hon ju den. Hussen förstod inte varför våra hundar vrålskällde varje gång vi möttes, inte ens när jag sagt till honom att hans hund ju bet en av mina en gång. Han tyckte bara de var små och bjäbbiga 😦
  Alla borde inte ha hund, alla borde heller inte ha en mun 😉

  Gilla

  1. Håller helt med om din sista mening.
   Om hundägarna – när de kommer gåendes går ALLA över på andra trottoaren. Och samtliga hundar skäller som galningar efter den där schäfern. Den är lömsk, riktigt läskig.

   Gilla

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s