Nyårslöfte – eller nåt

En sak som jag tänkt göra mer av under 2019 är att säga ”ja” mer än ”nej”. För att ”ja” ger fler chanser, öppnar fler dörrar.

Så när den nya frivilligtelefonen, där jag ska sitta två kvällar om månaden under 2019, skriver och säger att de har två sjuka till ikväll – kan jag ta en vakt? – så svarar jag ja, låt mig kolla med ungarna… Och ungarna sa ok, de kunde passa hundar och fixa egen mat, så hejsan hoppsan – jag tar min första telefon ikväll och redan nu pickar hjärtat lite extra.

Det är så mycket som jag inte hunnit läsa in mig på, så många ”standardsvar” som jag måste lära mig, så mycket man inte bör säga och så många hål man inte bör trilla i. Men det är ju inte nån världskatastrof att prata med människor, nog ska det här gå bra även om jag är pirrig.

Det är människor i sorg jag ska prata med. Eller skriva med.
Inga monster.

Annonser

Publicerat av

irrhönan

Singelmamma till 2. Hundägare till 2. Beroende av crosstraining, utomhus och året runt. Mera gourmand än gourmet. Läser gärna böcker. Försöker sluta tänka.

5 reaktioner till “Nyårslöfte – eller nåt”

  1. Vad bra!
    Jag tror man måste försöka öppna sina vyer nu när livet snurrat på så här länge, men samtidigt saktat ner lite, så man inte blir fast i sina gamla mönster.
    När barnen var yngre träffade man ju olika folk i nya sammanhang och fick omvärdera sin kunskap och ta in nytt hela tiden. Med vuxna barn snurrar det hjulet lite långsammare och man får försöka hitta nya kanaler för att inte bli en enstöring.
    Jag hoppas det blir ett bra pass.

    Gilla

Det tyckte jag - vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s